Revontulet ja taianomainen yötaivas

Varaa tästä

Kilpisjärvellä on tilastollisesti Suomen suurin todennäköisyys nähdä revontulia. Puuttomilta tuntureilta avautuvaa yötaivasta ja revontulia voi ihmetellä täydessä hiljaisuudessa ihmisten aiheuttaman valosaasteen ulottumattomissa. Kaamosajan valoisimmat hetket voivat osua yön tunteihin silloin, kun kuu, tähdet ja revontulet loistavat lumisten tuntureiden yllä.

Yötaivas tunturien yllä tarjoaa paljon muutakin ihmeteltävää kuin revontulet. Täydenkuun aika on hämmentävä kokemus: puuttomassa tunturissa lumilakeuden keskellä kuunvalo on niin kirkas, että maisema näkyy kaikissa yksityiskohdissaan ja jopa värit erottuvat selvästi.

Kaamoksen aikaan selkeällä säällä täydenkuun valo on kirkkaampi kuin keskipäivä. Kun kuuta ei näy, tunturien ylle kaartuu kirkas tähtitaivas, jota taajamien ja kaupunkien valosaaste ei pilaa. Yöretkellä pysähdytään näköalapaikalla, joilta on esteettömät näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Kilpissafarit tarjoaa sinulle myös revontulikameran kuvia, jotta voit tarkistaa, mikä tilanne pohjoisen taivaalla on. Revontulikamera ottaa kuvia koko taivaankannesta ja lataa pimeänä aikana kuvat minuutin välein nettikamerat sivullemme. Ja jos haluat nähdä pohjoisen taivaan koko loiston, voit vierailla Kilpissafarien Youtube kanavalla katsomassa valikoituja videoita, joissa voit nähdä koko yön loisteen — käy katsomassa mikä sinua voisi odottaa pohjoisessa!
Lisää kuvia

Hinta:
Reki 64 € / henkilö
1 henkilöä / 1 kelkka 149 € / henkilö
2 henkilöä / 1 kelkka 97 € / henkilö (yht. 194 €)

Kesto 3 tuntia

Hinta sisältää täydellisen kelkkailuvarustuksen, kahvin/teen ja pientä purtavaa sekä opastuksen, arvonlisäveron ja vakuutuksen.

Moottorikelkat vakuutettu, omavastuu vahinkotapauksessa max 1000 €/vahinko.

Oppaat puhuvat suomea ja englantia.

Retken osallistujamäärä vähintään 2 henkilöä. Mikäli osallistujia on vähemmän, voidaan retki perua ja maksu palautetaan. Kuljettajan vähimmäisikä 18 vuotta ja matkustajan 8 vuotta.

Säävaraus

Varaa nyt

Searching Availability...