LUOHTOJÄRVI

KALASTUSTUKIKOHTA

LUOHTOJÄRVELLÄ

Neljä kappaletta neljän hengen kämppiä, sauna ja wc:t noin 35 kilometrin päässä Kilpisjärveltä Käsivarren erämaa-alueella.

Luohtojärven kalastustukikohdassa on neljä kappaletta neljän hengen kämppiä, sauna ja kaksi wc:tä. Luohtojärvi sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kilpisjärveltä Käsivarren erämaa-alueella kolmen muun rauturikkaan järven tuntumassa suurtuntureiden ydinvyöhykkeellä. Itse Luohtojärvi kuuluu Metsähallituksen hoidettujen järvien kantaan, joten kalastaminen vaatii kalastusluvan. Kalastuslupa maksaa 10 € / henkilö / vrk tai 60 € / kausi. Kilpissafarit myy Metsähallituksen kalastuslupia. Viereisillä kahdella Urttasjärvellä ja Rimmajärvellä kalastaminen on sallittua ilman lupamaksua.

Kuljetukset Kilpissafarien avustuksella onnistuvat joko siten, että asiakkaat varaavat rekikuljetuksen itselleen ja tavaroilleen tai varaavat oppaan opastamaan omilla kelkoilla ajavia. Yhteen rekikyytiin mahtuu neljä henkilöä tavaroineen, eli yhden kämpän asukkaat ja tavarat. Mikäli asiakkaat ajavat omilla moottorikelkoilla tai Kilpissafarien vuokrakelkoilla ja kuljettavat omat tavarat itse, tarvitsevat he vain oppaan. Jos asiakkaalla on moottorikelkka käytössään retken aikana, hän voi ajaa Luohtojärven alueella ilman erillistä lupaa. Kilpissafarit vuokraa moottorikelkkoja ja muita oheistuotteita reissun ajaksi.

Kämppien varustukseen kuuluu neljä sänkyä, tyynyt, patjat, ruokapöytä, termostaatilla toimiva kaasulämmitin, kaasukeitin ja ruoanlaittoon tarvittavat perusvälineet. Kämpän lämmitin ottaa ulkopuolelta lämmitettävän ilman, joten, kämpän sisäilma ei muutu samalla tapaa kosteaksi kuin perinteisesti kaasulla lämmitettäessä. Kämppien yhteiskäytössä on wc, sauna, jääkaira ja pyynnöstä voi lisäksi saada muutaman porontaljan mukaan retkelle.

Neljän järven alueelta pilkitään pääasiassa rautua, mutta taimentakin voi saada.

Kilpissafarit vuokraa retkelle mukaan jääkairoja, moottorijääkairoja, kalastusvälineitä, moottorikelkkoja, rekiä, vaatesettejä, potkureita, suksia, lumikenkiä, liukulumikenkiä jne.

Mukaan kannattaa ottaa ainakin omat pilkki- ja ruokailuvälineet, aurinkolasit, paljon lämmintä vaatetta, makuupussi ja lakanat sekä wc- ja talouspaperia.

Hinnasto Luohtojärven majoituksen yhteydessä:

Yöpyminen / vrk

1.2 – 31.3 70 €
+ 30 € / henkilö

Yöpyminen / vrk

1.4 – 20.5 120 €
+ 30 € / henkilö

Kalastuslupa

10 € / henkilö / vrk tai 60 € / henkilö / kausi

Rekikuljetus 

220 € /suunta/kämppä

Opastus

160 € + 10 € / perässä ajava kelkka /suunta

Moottorikelkka+ 4/6-hengen reki

alkaen 100 €/ vrk+polttoaineet

Moottorikelkka

alkaen 80 € / vrk + polttoaineet

4/6 hengen reki

45 € / vrk

Reki (pieni, tavaroille)

25 € / vrk

Vaatesetti 

20€ / vuorokausi (saappaat, villasukat, haalari, kintaat, kypärä, kypärämyssy)

Pitkä takki

10 € / vrk

Jääkaira

10 € / vrk

Moottorijääkaira

40 € / vrk

Kairan terä

60 € / kpl

Pilkki, käsikaira ja sohjokauha

15 € / vrk

Pilkki

5 € / vrk

Potkuri  

10€ / vrk

Metsäsukset ja sauvat

15 € / vrk

Lumikengät ja sauvat

15 € / vrk

Liukulumikengät ja sauvat

30 € / vrk

Ahkio

10 € / vrk

LUOHTOJÄRVEN VARAUSKYSELY

    Scroll to Top