Haltitunturin (1324 mpy) huiputus

Haltitunturin huiputus


Haltitunturi on huippuelämys myös kesällä. Kilpisjärveltä Haltin voi valloittaa Norjan kautta päivässä. Haltin pohjoispuolelle Guolasjärven tunturiylängölle Kilpisjärveltä on ajomatkaa noin 130 km. Jo kolmen tunnin automatka Kilpisjärveltä on elämys: alkumatka vuonotietä Birtavarreen, mistä alkaa jyrkkä ja mutkainen nousu tunturiin. Matkan varrelle jää kyliä, hylättyjä kuparikaivoksia ja tunturiylänköä, jolla lampaat ja porot laiduntavat.
Guolasjärveltä Suomen korkeimmalle kohdalle on noin seitsemän kilometrin tiukka mutta palkitseva nousu Haltitunturin päälle. Rajapyykin 303B vierellä on kuuluisa Haltin kirja, johon valloittajat kirjoittavat nimensa ja järjestysnumeronsa. Maasto on vaativaa, rinteet ovat kivikkoiset, joten Halti kannattaa valloittaa suurtuntureiden vaihtelevat olosuhteet tuntevan paikallisen oppaan johdolla. Guolasjärven jyrkkä ja mutkainen vuoristotie on ajokelpoinen yleensä heinäkuusta syyskuun alkuun. Kesäkuukausinakin on varauduttava lumentuloon ja tunturisumuun, joka vie näkyvyyden niin, ettei juuri nenänpäätääkään erota. Guolasjärvi – Halti -reittiä ei ole merkitty maastoon.

Hinta 245 €/ henkilö. Kesto 12-14 tuntia

Hinta sisältää kahvin/teen ja pientä purtavaa, opastuksen, arvonlisäveron, vakuutuksen ja Kilpisjärven alueella haun majoituksesta. Oppaat ottavat retkiltä kuvia, joita asiakkaat saavat maksutta itselleen. Oppaat puhuvat suomea ja englantia.

Mikäli haluat retkille kuljetuksen majoituksesta, niin ilmoita varausta tehdessä lisätietoihin majoitusyrityksen nimen ja pyydät noutoa. Nouto tapahtuu majoitusyrityksen vastaanotosta, eli receptionista.

Säävaraus. Minimi kolme osallistujaa, mikäli vähemmän, pyydä tarjous.Retki on mahdollista järjestää 1.7 – 10.9.

Searching Availability...

Vieritä ylös