Kalastusretket

Järjestämme erilaisia retkiä myös kalastuksesta kiinnostuneille.

Lyhyemmistä päiväretkistä kiinnostuneille tarjoamme ohjelmaa, jonka kesto on noin neljä tuntia. Retki suuntautuu Kilpisjärven lähialueelle.

Kilpissafareilla on myös kalastustukikohta Luohtojärvellä. Alueella sijaitsee kaksi neljän hengen kämppää, wc sekä sauna.

Luohtojärven kalastustukikohta

Luohtojärven kalastustukikohdassa on neljä kappaletta neljän hengen kämppiä, sauna ja kaksi wc:tä. Luohtojärvi sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kilpisjärveltä Käsivarren erämaa-alueella kolmen muun rauturikkaan järven tuntumassa suurtuntureiden ydinvyöhykkeellä. Itse Luohtojärvi kuuluu Metsähallituksen hoidettujen järvien kantaan, joten kalastaminen vaatii kalastusluvan. Kalastuslupa maksaa 10 € / henkilö / vrk tai 35 € / henkilö / viikko. Kilpissafarit myy Metsähallituksen kalastuslupia. Viereisillä kahdella Urttasjärvellä ja Rimmajärvellä kalastaminen on sallittua ilman lupamaksua.

Kuljetukset Kilpissafarien avustuksella onnistuvat joko siten, että asiakkaat varaavat rekikuljetuksen itselleen ja tavaroilleen tai varaavat oppaan opastamaan omilla kelkoilla ajavia. Yhteen rekikyytiin mahtuu neljä henkilöä tavaroineen, eli yhden kämpän asukkaat ja tavarat. Mikäli asiakkaat ajavat omilla moottorikelkoilla tai Kilpissafarien vuokrakelkoilla ja kuljettavat omat tavarat itse, tarvitsevat he vain oppaan. Jos asiakkaalla on moottorikelkka käytössään retken aikana, hän voi ajaa siirtymiä Urttasjärvien, Rimmajärven ja Luohtojärven alueella ilman erillistä lupaa. Kilpissafarit vuokraa moottorikelkkoja ja muita oheistuotteita reissun ajaksi.

Kämppien varustukseen kuuluu neljä sänkyä, tyynyt, patjat, ruokapöytä, termostaattilämmitin, kaasukeitin ja ruoanlaittoon tarvittavat perusvälineet. Lämmitysjärjestelmä toimii siten, että kämpän sisäilma ei muutu samalla tapaa kosteaksi, kuten perinteisesti kaasulla lämmitettäessä. Lämmitin ottaa ulkopuolelta lämmitettävän ilman. Kämppien yhteiskäytössä on wc, sauna, jääkaira ja pyynnöstä voi lisäksi saada muutaman porontaljan mukaan retkelle.
Neljän järven alueelta pilkitään pääasiassa rautua, mutta taimentakin voi saada.
Kilpissafarit vuokraa retkelle mukaan jääkairoja, moottorijääkairoja, kalastusvälineitä, moottorikelkkoja, rekiä, vaatetuksen, oppaan, potkureita, suksia, lumikenkiä, liukulumikenkiä jne.

Mukaan kannattaa ottaa ainakin omat pilkki- ja ruokailuvälineet, makuupussi ja lakanat sekä wc- ja talouspaperia.

Mikäli et löytänyt etsimääsi, voimme tehdä juuri teille räätälöidyn ohjelman. Tarvittaessa voimme suunnitella koko retkenne kuljetuksineen.
Pyydäthän tarjouksen joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Hinnasto Kämppävuokran yhteydessä:

Tuote
Hinnat Sis. ALV
Yöpyminen / vrk
(1.2 – 31.3 aikana)  
 50 € + 30 € /henkilö
Yöpyminen / vrk
(1.4 – 20.5 aikana)
 100 € + 30 € / henkilö
Kalastuslupa / vrk
10 € / henkilö
Kalastuslupa / viikko
35 € / henkilö
Rekikuljetus  
180 € / suunta / kämppä
Opastus
150 € + 5 € perässä ajava kelkka /suunta
Moottorikelkka + 4/6-hengen reki
alkaen 100 €/vrk+polttoaineet
Moottorikelkka    
alkaen 80 € /vrk+polttoaineet
4/6 hengen reki (6henk)
45 € / vrk
Reki (pieni, tavaroille)
25 € /vrk
Vaatesetti (saappaat, villasukat, haalari, kintaat, kypärä, kypärämyssy)
20 € / vrk
Pitkä takki
10 € / vrk
Jääkaira
10 € /vrk
Moottorijääkaira   
40 € /vrk
Kairan terä
60 € / kpl
Pilkki, käsikaira, sohjokauha
15 €/ vrk
Pilkki 
5 € / vrk
Potkuri   
10 € / vrk
Metsäsukset ja sauvat 
15 € / vrk
Lumikengät ja sauvat
15 € / vrk
Liukulumikengät ja sauvat
30 € / vrk
Ahkio
        10 € / vrk