Kilpisjärven nettikamerat

Tällä sivulla on minuutin välein päivittyviä nettikamerakuvia Kilpisjärveltä. Kuvat päivittyvät automaattisesti, mutta jos käytät Google Chrome selainta voit päivittää kuvat painamalla CTRL+F5 tai pitämällä CTRL-nappia pohjassa kun lataat sivun uusiksi.

Nettikameroiden kuva välittyy vain valoisana aikana. Sydäntalven aikaan päivänvaloa on vain muutama tunti keskipäivällä, kesällä ympäri vuorokauden.

Revontulikameran kuva päivittyy kun Kilpisjärvellä on riittävän pimeää, eli syyskuun alusta huhtikuun alkuun.

 

Kilpisjärvi ja Paras

Näkymä Kilpisjärvelle, Koltalahteen  ja Norjan Parastunturille. Kuvan saat isommaksi klikkaamalla sitä.

Kilpisjärvi webcam

 

Saana

Näkymä Kilpissafareiden kotipihalta Saanalle. Kuvan saat isommaksi klikkaamalla sitä.

Saana webcam

 

Revontulikamera

Revontulikameran kuva näyttää koko taivaankannen. Pohjoinen on kuvassa yläreunassa (Saana ja Saanan masto näkyvät kuvassa) ja länsi vasemmalla. Kamera käynnistyy kun aurinko laskee 10 astetta horisontin alapuolelle ja ottaa kuvia 10 s välein. Verkkosivulle kuvat päivitetään minuutin välein. Kuvaus loppuu kun aurinko alkaa nousemaan. Koko yön kuvista tehdään time-lapse video, joista parhaimpia ladataan Kilpissafareiden YouTube-kanavalle.

Revontulikamera

Ajatus “Kilpisjärven nettikamerat”:sta

  1. Markku Paltola

    Terve. Voisitteko laittaa tuon revontulikameran päälle? Tuolla fb:n ”Aurora alerts in Finland” ryhmässä käyvät jo kuumana reposten perään ja ajattelin linkittää teidän kameran sinne. Hyvää talven odotusta.
    Markku Paltola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *