Luohtojärven kalastustukikohta

Luohtojärven kalastustukikohdassa on kaksi neljän hengen kämppää, sauna ja wc. Luohtojärvi sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Kilpisjärveltä Käsivarren erämaa-alueella kolmen muun rauturikkaan järven tuntumassa suurtuntureiden ydinvyöhykkeellä. Itse Luohtojärvi kuuluu Metsähallituksen hoidettujen järvien kantaan, joten kalastaminen vaatii kalastusluvan. Kalastuslupa maksaa 10€/henkilö/vrk. Kilpissafarit myy Metsähallituksen kalastuslupia. Viereisillä Rimmajärvellä ja kahdella Urttasjärvellä kalastaminen on sallittua ilman lupamaksua.

Kuljetukset Kilpissafarien avustuksella onnistuvat joko siten, että asiakkaat tilaavat kuljetuksen itselleen ja tavaroilleen rekikyydillä tai vuokraavat oppaan retkelle. Yhteen rekikyytiin mahtuu neljä henkilöä tavaroineen, eli yhden kämpän asukkaat ja tavarat. Mikäli asiakkaat ajavat omilla moottorikelkoilla ja kuljettavat omat tavarat itse, tarvitsevat he vain oppaan. Mikäli asiakkaalla on moottorikelkka käytössään retken aikana, hän voi ajaa siirtymiä Urttasjärvien, Rimmajärven ja Luohtojärven alueella ilman erillistä lupaa. Kilpissafarit vuokraa moottorikelkkoja ja muita oheistuotteita reissun ajaksi.

Kämppien varustukseen kuuluu neljä sänkyä, tyynyt, patjat, ruokapöytä, termostaattilämmitin, kaasukeitin ja ruoanlaittoon tarvittavat perusvälineet. Lämmitysjärjestelmä toimii siten, että kämpän sisäilma ei muutu kosteaksi, kuten perinteisesti kaasulla lämmitettäessä. Lämmitin ottaa ulkopuolelta lämmitettävän ilman. Kämppien yhteiskäytössä on wc, sauna, jääkaira ja pyynnöstä voi lisäksi saada muutaman porontaljan mukaan retkelle.

Neljän järven alueelta pilkitään pääasiassa rautua, mutta taimentakin voi saada.

Kilpissafarit vuokraa retkelle mukaan jääkairoja, moottorijääkairoja, kalastusvälineitä, moottorikelkkoja, rekiä, pilkkitelttoja, pilkkiarkin, vaatetuksen, makuupusseja, oppaan, potkureita, suksia, lumikenkiä jne.

Mukaan kannattaa ottaa ainakin omat pilkki- ja ruokailuvälineet, makuupussi ja lakanat sekä wc- ja talouspaperia.

Hinnasto Kämppävuokran yhteydessä:
Yöpyminen (vrk) 100 € + 20 € /henkilö (10.4 – 15.5 aikana)
Yöpyminen (vrk) 50 € + 20 € /henkilö (1.3 – 10.4 aikana)
Rekikuljetus 170 € /sivu
Opastus 150 € /sivu
Jääkaira 10 € /päivä
Moottorijääkaira 50 € /päivä
Moottorikelkka alkaen 100 € /päivä+polttoaineet
Moottorikelkka+henkilöreki alkaen 120 €/päivä+polttoaineet
Reki 25 € /päivä
Henkilöreki 45 € /päivä
Pilkkiteltta 25 € /päivä
Puolijoukkueteltta 50 € /päivä sis. kaminan
Pilkkiarkki 60 € /päivä
Vaatetussetti 20 € /päivä
Makuupussi 15 € /päivä
Opas 300 €/päivä
Potkuri 10 € /päivä
Sukset ja sauvat 15 € /päivä
Lumikengät ja sauvat 15 € /päivä
Ahkio 10 € /päivä
Kalastusvälineitä Kysy tarjous
Jne.