Luohtojärven kalastustukikohta

Luohtojärven kalastustukikohdassa on kaksi neljän hengen kämppää, sauna ja wc. Luohtojärvi sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Kilpisjärveltä Käsivarren erämaa-alueella kolmen muun rauturikkaan järven tuntumassa suurtuntureiden ydinvyöhykkeellä. Itse Luohtojärvi kuuluu Metsähallituksen hoidettujen järvien kantaan, joten kalastaminen vaatii kalastusluvan. Kalastuslupa maksaa 10€/henkilö/vrk. Kilpissafarit myy Metsähallituksen kalastuslupia. Viereisillä Rimmajärvellä ja kahdella Urttasjärvellä kalastaminen on sallittua ilman lupamaksua.

Kuljetukset Kilpissafarien avustuksella onnistuvat joko siten, että asiakkaat tilaavat kuljetuksen itselleen ja tavaroilleen rekikyydillä tai vuokraavat oppaan retkelle. Yhteen rekikyytiin mahtuu neljä henkilöä tavaroineen, eli yhden kämpän asukkaat ja tavarat. Mikäli asiakkaat ajavat omilla moottorikelkoilla ja kuljettavat omat tavarat itse, tarvitsevat he vain oppaan. Mikäli asiakkaalla on moottorikelkka käytössään retken aikana, hän voi ajaa siirtymiä Urttasjärvien, Rimmajärven ja Luohtojärven alueella ilman erillistä lupaa. Kilpissafarit vuokraa moottorikelkkoja ja muita oheistuotteita reissun ajaksi.

Kämppien varustukseen kuuluu neljä sänkyä, tyynyt, patjat, ruokapöytä, termostaattilämmitin, kaasukeitin ja ruoanlaittoon tarvittavat perusvälineet. Lämmitysjärjestelmä toimii siten, että kämpän sisäilma ei muutu kosteaksi, kuten perinteisesti kaasulla lämmitettäessä. Lämmitin ottaa ulkopuolelta lämmitettävän ilman. Kämppien yhteiskäytössä on wc, sauna, jääkaira ja pyynnöstä voi lisäksi saada muutaman porontaljan mukaan retkelle.

Neljän järven alueelta pilkitään pääasiassa rautua, mutta taimentakin voi saada.

Kilpissafarit vuokraa retkelle mukaan jääkairoja, moottorijääkairoja, kalastusvälineitä, moottorikelkkoja, rekiä, pilkkitelttoja, vaatetuksen, makuupusseja, oppaan, potkureita, suksia, lumikenkiä jne.

Mukaan kannattaa ottaa ainakin omat pilkki- ja ruokailuvälineet, makuupussi ja lakanat sekä wc- ja talouspaperia.

Hinnasto Kämppävuokran yhteydessä:

Tuote Hinnat Sis. ALV
Yöpyminen / vrk (1.4 – 20.5 aikana)  100 € + 20 € / henkilö
Yöpyminen / vrk (1.2 – 31.3 aikana)    50 € + 20 € /henkilö
Rekikuljetus   170 € / suunta
Opastus 150 € + 5 € perässä ajava kelkka /suunta
Moottorikelkka+henkilöreki alkaen 100 €/vrk+polttoaineet
Moottorikelkka     alkaen 80 € /vrk+polttoaineet
Henkilöreki (6henk) 45 € / vrk
Reki (tavaroille) 25 € /vrk
Pilkkiteltta 25 € / vrk
Vaatesetti 20 € / vrk
Makuupussi  15 € / vrk
Jääkaira 10 € /vrk
Pilkkisetti sis. käsikaira, sohjokauha 15 €/ vrk
Pilkki  5 € / vrk
Moottorijääkaira    50 € /vrk
Opas  300 €/ vrk
Potkuri    10 € / vrk
Sukset ja sauvat  15 € / vrk
Lumikengät ja sauvat 15 € / vrk
Ahkio 10 € / vrk        


Kysy rohkeasti tarjous! Huomaa edulliset vuokrahinnat moottorikelkasta!