Revontulet ja taianomainen yötaivas

_03A0979

Kilpisjärvellä on tilastollisesti Suomen suurin todennäköisyys nähdä revontulia.
Puuttomilta tuntureilta avautuvaa yötaivasta ja revontulia voi ihmetellä täydessä hiljaisuudessa ihmisten aiheuttaman valosaasteen ulottumattomissa. Kaamosajan valoisimmat hetket voivat osua yön tunteihin silloin, kun kuu, tähdet ja revontulet loistavat lumisten tuntureiden yllä.

 • Kesto: 3 hours.
 • Hinnat:
  • Rekikyydillä: 59 € / henkilö 
  • 1 henkilö / 1 moottorikelkka: 152 € / henkilö
  • 2 henkilöä / 1 moottorikelkka: 101,50 € / henkilö (Yhteensä 203 €)

Yötaivas tunturien yllä tarjoaa paljon muutakin ihmeteltävää kuin revontulet. Täydenkuun aika on hämmentävä kokemus: puuttomassa tunturissa lumilakeuden keskellä kuunvalo on niin kirkas, että maisema näkyy kaikissa yksityiskohdissaan ja jopa värit erottuvat selvästi.

Kaamoksen aikaan selkeällä säällä täydenkuun valo on kirkkaampi kuin keskipäivä. Kun kuuta ei näy, tunturien ylle kaartuu kirkas tähtitaivas, jota taajamien ja kaupunkien valosaaste ei pilaa. Yöretkellä pysähdytään näköalapaikalla, joilta on esteettömät näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Kilpissafarit tarjoaa sinulle myös revontulikameran kuvia, jotta voit tarkistaa, mikä tilanne pohjoisen taivaalla on. Revontulikamera ottaa kuvia koko taivaankannesta ja lataa pimeänä aikana kuvat minuutin välein nettikamerat sivullemme. Ja jos haluat nähdä pohjoisen taivaan koko loiston, voit vierailla Kilpissafarien Youtube kanavalla katsomassa valikoituja videoita, joissa voit nähdä koko yön loisteen — käy katsomassa mikä sinua voisi odottaa pohjoisessa!

2 ajatuksia “Revontulet ja taianomainen yötaivas”:sta

 1. Amy Halloran

  Hello!

  I am planning to visit northern Finland late December through early January and am interested in taking one of your tours. I would like to know if you rent clothing for keeping warm or if you know anyone nearby who does. Also, can you advise how busy the season is the New Year’s, and which cabin may be the best to stay at to take your tour? Thank you for your help!

 2. Fabio Giuranna

  hi, we are two Italian tourists who will be in Kilpis on Friday, January 26th. is it possible to organize the search for northern lights with two snowmobiles? thanks Fabio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *