Revontulet ja taianomainen yötaivas

_03A0979

Kilpisjärvellä on tilastollisesti Suomen suurin todennäköisyys nähdä revontulia.
Puuttomilta tuntureilta avautuvaa yötaivasta ja revontulia voi ihmetellä täydessä hiljaisuudessa ihmisten aiheuttaman valosaasteen ulottumattomissa. Kaamosajan valoisimmat hetket voivat osua yön tunteihin silloin, kun kuu, tähdet ja revontulet loistavat lumisten tuntureiden yllä.

  • Kesto: 3 hours.
  • Hinnat:
    • Rekikyydillä: 59 € / henkilö 
    • 1 henkilö / 1 moottorikelkka: 152 € / henkilö
    • 2 henkilöä / 1 moottorikelkka: 101,50 € / henkilö (Yhteensä 203 €)

Yötaivas tunturien yllä tarjoaa paljon muutakin ihmeteltävää kuin revontulet. Täydenkuun aika on hämmentävä kokemus: puuttomassa tunturissa lumilakeuden keskellä kuunvalo on niin kirkas, että maisema näkyy kaikissa yksityiskohdissaan ja jopa värit erottuvat selvästi.

Kaamoksen aikaan selkeällä säällä täydenkuun valo on kirkkaampi kuin keskipäivä. Kun kuuta ei näy, tunturien ylle kaartuu kirkas tähtitaivas, jota taajamien ja kaupunkien valosaaste ei pilaa. Yöretkellä pysähdytään näköalapaikalla, joilta on esteettömät näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Kilpissafarit tarjoaa sinulle myös revontulikameran kuvia, jotta voit tarkistaa, mikä tilanne pohjoisen taivaalla on. Revontulikamera ottaa kuvia koko taivaankannesta ja lataa pimeänä aikana kuvat minuutin välein nettikamerat sivullemme. Ja jos haluat nähdä pohjoisen taivaan koko loiston, voit vierailla Kilpissafarien Youtube kanavalla katsomassa valikoituja videoita, joissa voit nähdä koko yön loisteen — käy katsomassa mikä sinua voisi odottaa pohjoisessa!

Kysy lisää tai kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *